середа, 30 грудня 2020 р.

Працюємо по новому

 Сайт Мостиського ЗДО створено!!!

Старіші публікації


День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року в Києві

 Сьогодні в групі «Капітошка» (вихователь Андрощук С.П.) відбулося інтегроване заняття на тему : " Моя країна - це Україна ". Його метою було поглибити знання дітей про свято Соборності України. Розширити знання дітей про свою державу, продовжити знайомити дітей з Державними символами України, символічним значенням прапора, українського віночка. Прищеплювати почуття гордості за свою Україну, за свій народ свою мову, виховувати патріотичні  почуття та повагу до державної атрибутики . А також , дошкільнята виготовили макет Землі (з пап’є-маше ).

День Соборності України

  До Різдвяних свят у Мостиському садочку (директорка Дорош М.М.) готувалися по-різному: одні виготовляли листівки з побажаннями, інші вчили колядки, віншівки, хтось пшеницею засівав на щастя, на добро, а хтось вчився робити одну із 12 страв Святої вечері - це вареники.

  А ще готувалися до одного з головних християнських свят - Водохреща, яке знаменує кінець різдвяних свят. Вчили щедрівки, ознайомлювались з історією хрещення Ісуса Христа та про освячення води у цей день і про те, що у день Хрещення вона стає особливою і має велику силу в зціленні душі і тіла.

 "Зіронька-щедрівка"

"Сійся, родися, жито, пашниця"





Колектив нашого садочку вітає усіх з нагоди зимових свят - Різдва Христового та Нового року!
Бажаємо вам 
Миру, який заповідала ангели людям,
Любові, з якої бігли пастушки до вертепу,
Віри, з якою йшли мудреці до Віфлеєму.
Христос народився!
 Привітання з Різдвом Христовим – Летичівська ОТГ
24.12.21р. до нас завітав вертеп!!!
Однієї чудової зимової ночі на небі засяяла чарівна яскрава зірка. Вона повідала, що на землі народився Син Божий — Ісус Христос, який врятує світ від зла, подарує всім людям радість, любов та надію. Щороку ми святкуємо Різдво Христове: колядуємо, приносячи близьким та знайомим благу звістку, та згадуємо у вертепі дивовижну історію народження Ісуса. Ось який вертеп розіграли діти старшої групи "Сонечко". (вих.Лісовська Т.М., Антонишин Г.С.)
Звіздар сповістив, що народився у стаєнці - сам Месія, Син Господній. Пастушки і ангели з колядою прийшли до шопки, щоб привітати його. 
Три царі, з дарами, також прибули вклонитися Владиці. 
У вертепі не обійшлося і без жида Мошка з жидівкою та їхніми торгами, без Чортика, Біди, Циганів та Ірода,але ангели вмить прогнали нечисту силу.
Усі учасники вертепу дружно заколядували, прославляючи Новонародженого Ісуса.
Малята віншували, засівали пшеницю на добро, достаток, мир та здоров'я  вітаючи усіх з Різдвом Христовим та Новим роком!!!










Де-Де-Де – Дід Мороз іде!
Се-Се-Се – Ще й мішка несе.
Ку-Ку-Ку – Що там у мішку?
Ки-Ки-Ки – Подаруночки,
Іх-Іх-Іх – Радощі та сміх
Ток-Ток-Ток – Для малих діток.
Ні-Ні-Ні – Є тут і мені.
Лю-Лю-Лю – Новий рік люблю

21.12.21. - 22.12.- 23.12.21р. відбувалися новорічні ранки у молодших групах "Ромашка" (вих. Гамарська М.П., Медведюк О.Я.), та "Метелик" (вих.Коротницька Ю.Ю.). С
ередніх групах "Віночок" (вих.Фарйон М.М.), "Зернятко" (вих. Бобко О.М.), "Бджілка" (вих.Протиняк Д.М.) та у старшій групі "Капітошка" (вих.Цар Л.Р.). 
Святкова атмосфера панувала у нашому садочку. Задоволені, щирі, активні та сміливі діти, із великим артистизмом виконували свої ролі.
Під музичний супровід (музкерівники Радик М.В. та Дарнобит Л.В.) лунали дзвінкі  колядки, малеча раділа приходу НОВОГО 2022 РОКУ!!!











17.12.2021р. Чарівне свято, просто казку, сьогодні показали діти старшої групи "Калинонька" (вих.Мельник І.Б., музкерівник Дарнобит Л.В.).
Малята писали листи до Святого Миколая, у своїх віршах, піснях та колядках возвеличали його. 
Після щирої молитви дітей, до ікони Миколая Чудотворця, засвітились зіроньки, вийшов місяць і почалася справжня казка - прийшов Святий Миколай!!!
За щирість, доброту та молитву Миколай вручив дітям подаруночки!












10.12.21р. У середній групі "Віночок" (вих. Фарйон М.М.)відбулося відкрите заняття
"Права свої знай, обов'язки не забувай".
Цікаво, повчально, засобами казок та ігор, вихователь поповнив знання дітей щодо захисту їхніх прав та дотримання ними своїх обов'язків.
На занятті діти слухали оповідання, обговорювали життєві ситуації, опрацьовували таблиці "Права дитини", а в кінці робили колективну аплікацію "Заквітчай свою сім'ю".


ШАНУЙМО БАТЬКІВ НАШИХ РІДНИХ!!!
Інтегровані заняття з мовленнєвого розвитку провели вихователі нашого садочку.
Метою таких занять було ознайомити формувати уявлення дітей про сім'ю, розвивати зв'язне мовлення, виховувати бажання виявляти любов і турботу до рідних.
Невимовна радість у дітей виявилася від створення ними дружнього "сімейного сонечка"😃 як символ любові💓, поваги та підтримки у сім'ї, а також від оформлення родинного дерева, створення аплікацій про свою сім'ю👪

Група "ВЕСЕЛКА"
Тема: "Матуся - це сонечко ясне"




Група "МЕТЕЛИК"
Тема: "Мій татусь й мамуся найкращі"


Група "ЗЕРНЯТКО"
Тема: "У нас така сім'я"

                                     Група "КАПІТОШКА"
                                     Тема: "Мій родовід"





Група "КАЛИНОНЬКА" 
Тема: "Моє родинне дерево"
















Група "БДЖІЛКА"
Тема: "Сім'я - перша школа людських взаємин"






07.12.21. ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ХУСТКИ
З давніх-давен хустка для українців була символом жіночності, вірності й кохання, а також оберегом. Дівчата та жінки носили її протягом усього року, також хустину використовували й у різних обрядах, зокрема весільних.
Окрім бесід, вихователі ще навчали малювати хустку, а також демонстрували красу української жінки.











ДЕНЬ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ урочисто відзначили у старшій групі "Сонечко"😊😊
 (вих. Лісовська Т.М.). 
Відкрите заняття-гра під назвою "Українська армія" розпочалося урочисто заспівавши Гімн України. Вихователь ознайомила дітей з основними видами військ української армії та військовою технікою, спонукавши їх до осмислення себе як частинки великого українського народу, при цьому розвиваючи в них почуття патріотизму.
На занятті діти брали активну участь в козацьких змаганнях та іграх, розповідали вірші та співали пісню про Україну.



 


26.11.21р. відбувся святковий ранок "Осінь золота прийшла до нашого краю"
Радісні, емоційні та талановиті діти старшої групи "Калинонька" (вих.Гридова Г.І.) веселили усіх присутніх жартівливими частівками, які виконували хлопці, гуморескою "Дід приїхав у село", піснями та захоплюючим танцем дівчат з українськими хустинами.
У ще на свято завітав справжній "Урожай" і привіз цілу машину фруктів, щоб почастувати дітей за їхній талант, за артистичні здібності, доброту та щирі посмішки!










26.11.21р. малята середньої групи "Бджілка" (вих.Мельничак Г.Я.) подорожували до осіннього лісу, там вони зустріли звіряток, які залюбки танцювали, співали та милувалися останніми теплими осінніми днями.
Осінь щедра та багата і за це, що нею милуються, її оспівують в піснях, величають у віршах та іграх, вона принесла усім смачні ласощі, які пустотливий вітерець зірвав з осінньої яблуні.





"ГАРБУЗОВА РОДИНА" під таким гаслом у старшій групі "Капітошка" відбулося осіннє свято.
Святкове дійство підготувала та провела вихователь Цар Л.Р. та доповнила святкування щедра осінь - вихователь Коротницька Ю.Ю.
Тепла та щира осінь, разом із гарбузовою родиною, подарувала усім присутнім веселі пісеньки, таночки, ігри та гарний настрій. А також  незабутні враження отримали малята від приходу трав'яної відьми, яка вважала себе королевою лісу. А королева лісу - це ж ЗОЛОТА ОСІНЬ і малята про це добре знають, тому прогнали трав'яну відьму та запросили красуню осінь, щоб подякувати їй за щедрий урожай, повеселитися ще трішки з нею, та провести її у глибокий сон, бо ж скоро на зміну їй прийде сестриця-зима!!!








ПРОЩАВАЙ ЗОЛОТОКОСА ОСЕНЕ!!!
Малята середньої групи "Зернятко" (вих..Шульган Л.І.) прощалися з теплими осінніми місяцями. Зібравши повний грузовик урожаю прийшли на святковий бал.
Багато пролунало пісень про щедру осінь, загадок та віршів і навіть "овочі" танцювали на святі😃.
"Осінній вернісаж" викликав у дітей море позитивних відчуттів, за допомогою поетичного слова, музики, вони пізнали розмаїття осінньої природи. На таких святах у малят розвиваються артистичні здібності, мовлення, відчуття рими, любов до природи. 




"ЕТИКЕТ ДЛЯ НАЙМЕНШИХ" - так називалося заняття у середній групі "Зернятко",  провела його вихователь Бобко О.М., яка формувала у дітей норми культурної поведінки та спілкування з однолітками, розвивала інтерес до пізнавання етикету, навчала формули мовленнєвого етикету, зручно та доречно використовувати їх в особистому спілкуванні.
Маленьким вихованцям найбільше сподобалося відчути себе дорослими, самостійно сервірувати стіл для дружнього чаювання, дотримуючись етикетних норм.
Під час заняття вихователь використала різноманітні форми та методи роботи. "Квітка настрою" налаштувала дітей на позитивні емоції, музичний супровід надихнув їх на святковий настрій, а гра "Добре серденько" створила дружню робочу атмосферу.










ЯКЕ ПРИВІТАННЯ, ТАКИЙ І ДЕНЬ - це так розпочалося відкрите заняття до Дня тижня шляхетності та толерантності у старшій групі "Калинонька" (вих.Мельник І.Б.). Діти з вихователем подорожували в країну Шляхетності. Там вони почерпнули знання про різну форму привітання, прощання та їх значення. Навчилися правила мовленнєвого етикету (тон, сила голосу); оцінили поведінку свою та інших, зрозуміли те, що бути ввічливим та доброзичливим - це риси шляхетної людини.
Повертаючись з країни Шляхетності, діти сплели (з клубочка ниток) павутинку любові, яка міцно заклалася в серці кожної дитини!



Чиста вода - це душа шляхетної людини


Павутинка любові та її палкий вогонь!!!


                         ТИЖДЕНЬ ШЛЯХЕТНОСТІ ТА ТОЛЕРАНТНОСТІ

З 15.11. по 19.11. до міжнародного Дня доброти вихователі кожної групи провели з дітьми бесіди, ранкові зустрічі, заняття та ігри з метою донести до дітей, як найбільше любові, навчити їх правил поведінки в громадських місцях, виховати толерантність та повагу один до одного.


Ранкова зустріч "Людина починається з добра"
(сер.гр."Бджілка" вих.Мельничак Г.Я.)


Ранкова зустріч "Про добре серце треба змалку дбати"
(сер.гр."Віночок" вих.Горон Н.Д.)



Гра "Назви ласкаву дитину, яка поруч", малювання "Дерево добра"
(ранній вік гр.Зіронька" вих.Дорош С.В.)

Ранкова зустріч "Добре слово всім потрібне"
(середня гр."Віночок" вих.Фарйон М.М.)

Аплікація "Дерево дружби"
(сер.гр."Бджілка" (вих.Протиняк Д.М.)


Ранкова зустріч "Правила групи та правила дружби"
(сер.гр."Зернятко" вих.Шульган Л.І.)

Ранкова зустріч "Людина починається з добра"
(ст.гр. "Калинонька" вих.Гридова Г.І.)

Заняття "Вчимося доброти у сонечка"
(ст.гр."Капітошка" вих.Цар Л.Р.)
____________________________

Материнська ніжна мово!

   Мова сили й простоти, —

   Гей, яка ж прекрасна Ти!

   Ти велична і проста.

   Ти стара і вічно нова.

   Ти могутня, рідна мово! 

   Мово — пісня колискова. 

   Мово — матері уста.

                                      І.Багряний

                                         

На початку листопада відзначається державне свято – День української писемності та мови. Цього дня вихователі  розпочали свої ранкові зустрічі з дітьми з бесіди про українську мову, її значення та неповторну красу  милозвучності, а також проводили заняття з метою згуртувати дітей навколо рідного слова.
Малята робили ланцюжок слів "ЯКА ТИ, УКРАЇНСЬКА МОВО?"
НІЖНА БАРВИСТА ВЕЛИЧНА ВИШУКАНА ГОМІНЛИВА КРИЛАТА СОНЯЧНА ДЗВІНКА НЕПОВТОРНА СОЛОВ'ЇНА ЛАСКАВА БАРВІНКОВА  ЩИРА ЛАГІДНА РІДНА КРИШТАЛЕВО-ДЗВІНКА МЕЛОДІЙНА ЩЕБЕТЛИВА ПРЕКРАСНА ЧИСТА ВИРАЗНА ЯСКРАВА ГАРНА ДОБРОЗИЧЛИВА

Орім вивчення ланцюжка слів, діти робили колективну аплікацію "Сукня для Осені" (сер.гр."Зернятко" вих.Шульган Л.І.)





УВАГА!!!

Шановні батьки, у зв'язку з тим, що 67 % дітей не відвідують садочок через хворобу та 2 працівники мають COVID - 19 ЗДО вимушений запровадити карантин, щоб припинити масове розповсюдження гострих респіраторних інфекцій. Дякуємо за розуміння.


        ОСІНЬ ЗАЧАРОВУЄ, ДИВУЄ, НАДИХАЄ!!!🍁🍁

Нині осінь нас чарує,
Неповторна, чарівна,
Різні барви нам дарує
І дивує нас вона.
Виглядає так казково
Восени і парк, і гай,
Розмаїттям кольоровим
Прикрашає осінь край!

За вікном вже справжня осінь, листя міняє колір, а це чудовий матеріал для дитячих осінніх аплікацій. 
З приходом цієї неповторної краси, вихователі систематизують та узагальнюють знання дітей про пору року осінь, збагачують словниковий запас слів прислів'ями та приказками про осінь, вчать їх передавати у малюнках та аплікаціях особливості дерев, осіннього листя, осінньої погоди. На таких заняттях у дітей проявляється пізнавальний інтерес до найближчого природного довкілля, формується уявлення про багатство фарб, розвивається спостереження, творча уява, здібності та дрібна моторика рук.











       ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ ДОШКІЛЛЯ

 Вже стало традицією 27 вересня відзначати Всеукраїнський День дошкілля і вшановувати працю вихователя і всіх дошкільних працівників.
  Зі святом цього дня прийнято вітати  кожного працівника дитячого садка, тому вихованці з усіх груп пильно готувалися до свята: ліпили намисто, клеїли кульки, робили різні подарункові прикраси, декламували вірші, танцювали та співали.
  Директорка ЗДО "Віночок" М.М.Дорош подякувала дітям за їхню старанну працю, привітала їх і усіх працівників зі святом, бажаючи  здоров'я, успіхів та мирного неба в нашій країні!



















____________________________________________

З 13.09.21.- 17.09.21. проводився Тиждень безпеки життєдіяльності дітей дошкільного віку. Впродовж тижня вихователі ознайомили дітей з правилами пожежної безпеки, безпекою на проїжджій частині дороги, а також з пішохідним переходом, дорожніми знаками, світлофором. Під час бесід, занять, екскурсій у діток розширився словниковий запас, розвинулося логічне мислення, зосередженість та увага, а також почуття відповідальності за своє життя і життя своїх рідних.

Аплікація "Світлофор" (молодша група)

Екскурсія до пішохідного переходу (середні групи)




Бесіда, заняття, екскурсія (молодша та середня групи)


 Конкурс малюнка (старша група)


Бесіда за картиною (середня група)










Інтегроване заняття "Країна дорожніх знаків" (старша група)

"БЕЗПЕКА НА ДОРОЗІ - ЦЕ БЕЗПЕКА ЖИТТЯ"
14.09.21. в рамках тижня безпеки життєдіяльності дітей дошкільного віку в Мостиському ЗДО "Віночок" (директорка М.Дорош) відбулася зустріч з працівниками ДАІ, під час якої інспектор сектору ювенальної превенції Ю.Писко провів навчання з дітьми старших груп та ознайомив малюків із правилами поведінки на дорогах
🛣 у громадському транспорті, а також ознайомив зі світлофором🚦, пішохідним переходом, допоміг розглянути ситуації, які можуть виникнути на дорогах і тротуарах.
Метою такої зустрічі було закріпити з дітьми правила дорожнього руху, прищепити розуміння необхідності суворого дотримання встановлених правил поведінки на дорозі, навчити приймати участь у дорожньому русі без негативних наслідків, вироблення навичок спостережливості, уміння виховувати бережливе ставлення до свого життя, закріпити призначення сигналів світлофора, правильно реагувати на них, виховати у дітей дисциплінованість на дорогах, бажання бути уважними, спостережливими та обережними.
Вихованці уважно слухали розповідь, розігрували різні види дорожніх ситуацій, міряли жилети та кашкети працівників поліції і навіть деякі хочуть обрати цю професію!!!🚔






     









                            ДЕНЬ ЗНАНЬ

Наступив цей знаменний день - початок нового навчального року, день знань та перший день чудової пори року – золотої осені. 
Ось і літо промайнуло, в дитсадочок вже пора І сюди сьогодні йде весела дітвора. Всі вже добре відпочили, фруктів досхочу поїли, плавали, купались, добре всі награлись...
Радісне та цікаве свято, за добрим християнським звичаєм, розпочалося з благословення о.Тараса, а підготувала святкове дійство вихователь старшої групи "Капітошка" Андрощук С.П. та муз.керівники Радик М.В., Дарнобит Л.В.
З вітальним словом виступила директорка ЗДО Дорош М.М.,яка побажала в цей день гарного настрою на весь навчальний рік, блискучих успіхів і легких завдань, цікавого дозвілля, цікавих пригод, бравих знань та особистих досягнень!













   ---------------------------------------------------------------------------------


"Україна — це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни".
                                                                           Ліна Костенко





З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, УКРАЇНО!!!
Ми 💓 УКРАЇНУ!!!

___________________________________________________________________________________

                Екскурсія до пожежно-рятувальної частини
23 червня 2021р. вихователь старшої групи Гамарська М.П. зі своїми вихованцями побували в пожежній частині МНС "Мостиська 26".
Цю екскурсію малята чекали з нетерпінням. Діти із задоволенням розглядали пожежні машини, приладдя які знаходяться в них, ознайомилися з будовою протигазу та правильним користуванням ним при сильному задимленні. Побували діти у диспетчерській, куди надходять виклики з надзвичайних ситуацій, а також мали можливість посидіти за кермом у пожежній машині.
Надзвичайно цікава та повчальна екскурсія, після якої діти мріють стати пожежними-рятувальниками.


_____________________________________________________
                                                ЛІТО     СОНЦЕ     РОЗВАГИ

 Веселий гамір, сміх, щасливі обличчя дітлахів у нашому ЗДО "Віночок" спостерігаємо кожного дня. Вихованці радіють літу з іграми, піснями, танцями, а також із спортивними розвагами. І одну із спортивних розваг "У пошуках скарбів" провела студент-практикант Самбірського фахового педагогічного коледжу ім.І.Филипчака Шибка І.І.,яка розширила уявлення дітей про різноманітні фізичні і спортивні вправи, спонукала до швидкості та спритності рухів, виховувала взаєморозуміння, сміливість в подоланні перешкод. Малята, щоб дістатися до острова де знаходяться скарби, повинні були пройти різні випробування, а саме: пробігти змійкою між кульками, тримаючись один за одного; прокотити м'ячик між кульками та закинути його в кільце; пронести на тарілочках маленькі м'ячики до кущика суничок, не погубивши їх по дорозі; відгадати загадки і аж тоді, добратися на острів скарбів, а острів - це пісочниця, в якій були закопані кольорові камінці та скриня із золотими шоколадними монетами, якими після розваги, діти смачно поласували.








----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Щороку, 1 червня, в Україні відзначається свято маленьких громадян нашої країни - Міжнародний день захисту дітей. Водночас це свято для тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги - батьків, вихователів, учителів, наставників👪.
  Саме заради здійснення всіх дитячих мрій та сподівань за ради їхнього щастя дорослі готові долати всі труднощі та перешкоди, тому у нашому садочку відбулася цікава розвага "Подаруй дитині усмішку😃". Організатор святкового дійства Радик М.В.(музкерівник) та вихователь середньої групи "Сонечко" Антонишин Г.С. залучили кожну дитинку до участі у їхньому святі. Діти розповідали вірші, співали пісні, танцювали та змагалися хто спритніший. 
Усіх учасників свята  почастували смачними цукерками.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ПРОЩАВАЙ САДОЧОК, ЛЮБИЙ НАШ ТИ ДРУЖЕ,
МИ ТЕБЕ САДОЧКУ ЛЮБИМО ВСІ ДУЖЕ!!!!

Кінець травня - прощання з весною та прощання малечі старших груп із садочком.
Отож, тиждень радості😃 і тривоги😖 вирував у нашому ЗДО "Віночок". Діти старших груп "Дзвіночок", "Ромашка", "Метелик", "Зіронька" прощалися із своїми вихователями, нянями та рідними стінами садочку. Випускний у дитячому садочку - це своєрідний перший рубіж для дошкільнят та їх батьків, адже попереду - нові горизонти і стільки незвіданого й цікавого! 
Теплими словами привітали випускників та їх батьків директорка М.М.Дорош, яка щиро побажала усім хорошого літнього відпочинку, набиратися сили та із впевненістю розпочати освітній процес з НУШ.

група "Метелики"


група "Зіронька"



група "Дзвіночок"


група "Ромашка"


--------------------------------------------------------------------

МАТЕМАТИЧНА СКАРБНИЧКА 

21.05.2021р. вихователі нашого ЗДО взяли участь у МО вихователів Мостиської ТГ, підготувавши заняття з теми: "Формування логіко-математичної компетентності дошкільників - запорука успішності майбутнього школяра в НУШ".
Математичну скарбничку нам розкрили вихователь молодшої групи "Бджілка" Мельничак Г.Я., вихователь середньої групи "Капітошка" Цар Л.Р., та вихователь старшої групи "Дзвіночок" Одинак Л.Р. з метою формування елементарних математичних уявлень та послідовності розвитку ідей навчання дошкільників елементів математики, враховуючи при цьому вікові можливості дитини.
Математика для малюків - це не тільки світ цифр і чисел, а орієнтування в просторі та часі, ознайомлення з формою та величиною предметів, геометричними фігурами, кольорами та б.ін. На занятті вихователі працювали за освітніми напрямками оновленого БКДО, які пов'язані освітніми галузями, затвердженими для НУШ та відповідають наступності освітнього процесу (особистість дитини, дитина в сенсорно-пізнавальному просторі, навчання через гру, мовлення дитини, самостійна робота, робота в колективі).
Усі проведені заняття учасники МО вихователів мали можливість переглянути заняття на мережі Telegram та долучилися в онлайн-режим на платформі Zoom для обговорення.

молодша гр. "Бджілка"
середня гр."Капітошка"



старша гр."Дзвіночок"

--------------------------------------------------------------------------
                   
                   ВИШИВАНКА ЄДНАЄ УКРАЇНЦІВ !!!

Вишиванка - символ України, 💙💛
Кожної великої родини.👪👫
Нашої історії та мови,
Залюбки вдягаємо її знову!!! 

20.05.21р. усі працівники та вихованці нашого закладу взяли активну участь у святкуванні Всесвітнього Дня вишиванки!!!              






                         




                                    ВЕЛИКОДНЯ ГАЇВКА
  Учасники фольклорного гурту  перемогли в обласному онлайн фестивалі-конкурсі працівників освіти "Великодня гаївочка" та зайняли І місце серед 27 колективів області та міста Львова.
   Вихователі та музичні керівники з гаївкою "Царівна" показали себе, як талановиті, творчі та співучі педагоги ЗДО "Віночок", вшанували традиції, звичаї та обряди українського народу. 






МАМА, МАМОЧКА, МАТУСЯ!!!
Скільки в цьому слові любові💗, ласки💝, тепла💥, добра😊 та ніжності💞!!!
Вихованці👧👦👧👦 нашого садочку старанно готувалися, щоб привітати своїх матусь піснею, віршиками, малюнками та різними аплікаціями, які зробили своїми руками!!!

Вітаємо усіх, хто носить це благословенне Богом ім'я - МАМА!!!







                                      Чарівні квіти

"Витоки здібностей і обдарування дітей - на кінчиках їхніх пальців. Від пальців, образно кажучи, йдуть найтонші нитки - струмочки, які живлять джерело творчої думки. Іншими словами, чим більше майстерності в дитячій руці, тим розумніша дитина".

                                                                                       В. О. Сухомлинський

  15.03.2021р. у молодшій групі "Бджілка" (вих. Мельничак Г.Я.) відбулося заняття з малювання "Чарівні квіти". Дітям  дуже подобаються нетрадиційні способи малювання. Це сприяє розвитку творчого мислення, уяви, креативності, розширенню уявлень про навколишній світ. Малювання піною для гоління - процес захоплюючий і цікавий. Піна приємна на дотик, дарує нові тактильні відчуття і приємний запах. Легко змивається з рук, одягу і будь-якої поверхні. Творчість з використанням такої нетрадиційної техніки малювання створює позитивну мотивацію до малювання, розслабляє, будить фантазію і дарує масу позитивних емоцій. Кожна дитина за своєю природою - творець. Але, як правило, його творчі можливості знаходяться в прихованому стані і не завжди повністю реалізуються. Створюючи умови, які спонукають дитину до занять мистецтва, можна розкрити ці дрімаючі до пори до часу творчі нахили.

 А головне те, що нетрадиційне малювання відіграє важливу роль в загальному психічному розвитку дітей. Адже головним є не кінцевий продукт - малюнок, а розвиток особистості: формування впевненості в собі, в своїх здібностях, цілеспрямованість. 


















    







                        Тиждень пам'яті Т.Г.Шевченку
  
    Щороку в березневі дні усе людство вшановує Генія, Пророка, який став символом України - Тараса Григоровича Шевченка. Тому у нашому закладі дошкільної освіти вихователі старших груп: " Дзвіночок"( вих. Кукурузь Н. С.), "Ромашка" (вих. Гамарська М.П.), "Зіронька" (вих. Гавриченко Г.О.), "Метелики" (вих. Шуліка Л.А.)  були проведені заняття на тему: " Ми тебе не забудемо, Тарасе", “Сторінками життя Т.Г.Шевченка”, " Т.Г.Шевченко - великий Кобзар України", "Тарасові шляхи".  
Заняття були проведені з метою виховання любові, пошани до творчості Т. Г. Шевченка, до української мови та культури, розширення знань дітей про дитячі роки великого поета, про життя людей в ті часи та його творчої спадщини, активізації патріотичного виховання, пов'язаного з іменем видатного митця, а також було поставлене завдання формувати у дошкільників знання про видатних українців, запалити у душах дітей вогник цікавості до творчості Кобзаря. Виховувати любов до краси політичного слова, пісень на слова Шевченка, розвивати почуття патріотизму у старших дошкільників, викликати інтерес до культурної спадщини українського народу. 
     Заняття були цікаві, креативні та повчальні. Діти слухали про життя поета і самі розповідали його вірші, створювали аплікації, складали пазли, будували Шевченкову хату і просто милувалися музикою  чарівної бандури. 
     Віримо в те, що не вмирущий вогонь Кобзаря запалить у наших душах віру, любов до рідної землі, до свого народу!


                             






Складання пазла "Козак грає на кобзі"















Аплікація до вірша "Тече вода з - під явора"

Аплікація до вірша "Тече вода з - під явора"


Складання з паличок "Шевченкова хата"

                          


                         ВЕСНА ІДЕ ВЕСНЯНЕ СВЯТО НАМ НЕСЕ

Мамине свято я зустрічаю, 
Я для матусі віршик вивчаю,
Я подарунок мамі роблю,
Я свою маму дуже люблю!
З нагоди весняного свята 8 березня вихователь молодшої групі "Б" "Віночок" вихователь Фарйон М.М. провела заняття з аплікації "Подарунок для мами".  
На занятті вихователь розповіла малятам про жіноче весняне  свято та закріпила знання дітей про те, що матусь, бабусь та усіх жінок потрібно любити поважати та допомагати їм. 
Малята старанно готували подаруночки для своїх матусь, робили вітальні листівки на яких клеїли  їхні улюблені квіти. При цьому вихователь формував у дітей  навички акуратно користуватися  клеєм,  проявляти творчість та фантазію, виховувати любов до весни, природи та прийдешнього свята. Задоволені, усміхнені діти  чимскоріш бігли до матусь, щоб вручити подаруночки виготовлені своїми руками. 😃





                                                          Спорт - це здоров'я
У нашому садочку 04.03.21р. вихователь Т. В. Венгрин проводила цікаве заняття з дітьми раннього віку групи "Ангелятко" з фізичного розвитку "Ми веселі малюки".👫
 Батьки прагнуть, щоб їхні діти росли здоровими і всебічно розвивалися, тому ми велику увагу приділяємо фізкультурі і спорту. Різноманітні фізичні вправи та ігрові дії ефективно впливають на діяльність різних систем організму, удосконалюють координацію рухів. На занятті  діти із задоволенням виконувала цікаві завдання, грали в рухливі та сюжетно-рольові ігри, на яких вихователь спонукав малюків уявити себе веселим "зайчиками", "ведмедиками" та іншими казковими героями. Веселі, активні та захоплені діти отримали велике задоволення від займання фізкультурою.😃






                                             БЖД 👪
Дбати про життєбезпеку дітей, прищеплювати навички здорового способу життя, навчати правильно поводитися в екстремальних ситуаціях - це одні з ключових питань роботи Мостиського ЗДО "Віночок" (директорка Дорош М.М).
     З цією метою з 22 по 26 лютого 2021 року у дошкільному закладі проведено "Тиждень безпеки дитини". Протягом цього періоду вихователі проводили з дошкільнятами цікаві бесіди, інтегровані заняття про охорону здоров'я та життя, моделювали та аналізували з вихованцями різні небезпечні моменти, навчалися як поводитися в кожній ситуації. Тематика  занять була різноманітною: "Проженемо коронавірус разом" (вих-ль Коротницька Ю.Ю.),"Вчимося пожежної безпеки", (вих-ль Медведюк О.Я.),"Користь та правила користування побутовими приладами"(вих-ль Ярина О.В.),"Вогонь - наш друг чи ворог?", "В  гостях у Сніговика"(небезпечні ігри взимку (вих-ль Антонишин Г.С.),"Бурульки - красиві й небезпечні" (вих-ль Кукурузь Н.С.).
         Сформовані початкові знання про охорону життя, навчають дітей дбати про своє здоров'я, вміння застерегти себе від небезпечних ситуацій та набути необхідної життєвої компетентності.


                                                                                            















                Група "ВІНОЧОК"    

Дошкільнята молодшої групи (б) "Віночок" 26.02.20р. (вихователь Горон Н.Д.) на занятті з логіко - математичного розвитку "Рівність і нерівність груп предметів" в гості до малят завітали білочка та їжачок із проханням допомогти вирішити їхню проблемну ситуацію, а саме: у кого більше запасів на зиму.
Малята використовуючи прийоми порівняння, обстеження, прикладання , з допомогою вправ «Складемо м’ячі у кошик», «Виклади фрукти» та паличок Кюізенера, вчилися порівнювати групи предметів та визначати нерівності , вправлялися у розумінні і правильному вживанні слів : «скільки, стільки, порівну», «більше-менше на один»
З метою ознайомлення дітей з напрямками : вперед ( попереду), назад ( позаду) діти залюбки грали гру «Назви що бачиш», де дивували своїми креативними відповідями .





 


   Сьогодні (10.02.21р.) маленькі «бджоленята» (молодша група, вихователь Протиняк Д.М.) на занятті з логіко-математичного розвитку «Геометричні фігури. Орієнтування в часі» вправлялися  в порядковій лічбі, обстеженні знайомих геометричних фігур дотиково-руховим і зоровим способом, продовжували вчити впізнавати і правильно називати фігури – круг, квадрат, трикутник (дидактична гра « Сукня для ляльки»); закріплювали вміння орієнтуватися в часі, використовувати поняття «спочатку», «потім»; формували вміння працювати в команді, виховували толерантне ставлення до друзів; розвивали спостережливість, акуратність, увагу, вміння працювати за інструкцією вихователя.





 

                                                     МОЄ ЗДОРОВ'Я
 Корисне та повчальне відкрите заняття з валеології провела 19.02.21р. вихователь середньої групи "Калинонька"  Г. І. Гридова. Досвідчений педагог доступно та вміло розповів дітям про те, що джерелом зміцнення здоров'я є здоровий спосіб життя, та про те, що це найбільша цінність для людини і тому потрібно з самого дитинства дбати про своє здоров'я та дотримуватися простих правил гігієни.
  На занятті діти, за допомогою гри, ознайомилися,  що таке корисно для здоров'я, а що таке шкідливо, відгадували загадки та розповідали вірші, а також мали можливість побачити мікроби через мікроскоп та лупу. Пильно роздивляючись, діти зрозуміли, що вони небезпечні для здоров'я і з ними потрібно боротися, а саме: часто мити руки з милом, користуватися антисептиками, вологими антибактеріальними серветками та дотримуватися правил особистої гігієни. Все це діти вміло показали на занятті, змиваючи з паперових, обгорнутих в клейонці, долоньок на яких були намальовані кольорові мікроби. Коли малята вправно справилися із завданням, то побігли швиденько помити свої ручки, які забруднилися під час цього досліду.
   Бути здоровим - модно, красиво, стильно!


   




НІ! Я ЖИВА! Я БУДУ ВІЧНО ЖИТИ! Я МАЮ В СЕРЦІ ТЕ, ЩО НЕ ВМИРАЄ!
З таких особливо яскравих слів 25.02.20р. відбулося педчитання у Мостиському ЗДО "Віночок" (директорка М.М.Дорош) приурочине до 150 - річчя з Дня народження великої дочки українського народу, яка золотими літерами вписала свою творчість в культурну спадщину нашої нації. 
Під організацією вихователя-методиста Гожої Л.Я. переглянули сторінки дитинства та життя поетеси. Підготовка до святкування була особливо піднесенею, оскільки усі присутні взяли активну участь у педчитанні, готуючи декламування віршів. Вихователь Гамарська М.П. (в ролі Л.Українки) читала уривки з ліричного оповідання "Твої листи завжди пахнуть зів'ялими трояндами", а вихователь Мельничак Г.Я. розповіла вірш "Давня весна" після якого, під ліричну музику, весь колектив долучився до складання пазлів дівчини-весни, яка згодом стане окрасою музичної зали. А яка весна без квітів? Тож завданням вихователів було ще скласти великий кошик тюльпанів, який прикрасив книжкову виставку до ювілейної дати Л.Українки.



Складання дівчини-весни
😊









                                Майстер - клас "Стрітенська свічка" 

              (керівник гуртка "Ангелятко" Бобко О.М.з дітьми старшої групи "Зіронька")






Зимове місто
Колективна робота з аплікації у середній групі "Капітошка" (вихователь Андрощук С.П.)


  

























1 коментар:

  1. Від щирого серця дякую нашим вихователям,за дійсно неймовірний вклад в наших дітей!Кожного дня це нові цікаві та різноманітні заняття.

    ВідповістиВидалити